söndag 18 augusti 2013

Årets Julkalender

Barna Hedenhös uppfinner julen


"”Barna Hedenhös uppfinner julen” bjuder på ett komiskt och spännande äventyr om världar som krockar. Det är en varm saga om vikten i att vara tillsammans och bry sig om varandra. Inte minst om det ska bli en riktigt mysig jul.
Barna Hedenhös uppfinner julen baseras på karaktärerna från Bertil Almqvists klassiska böcker. Familjen Hedenhös återintroduceras i  en nyskriven historia som tar dem på en hisnande resa till Stockholm anno 2013. De hamnar i komiska och spännande situationer när stenålder möter samtiden.
Mamma Knota och pappa Ben spelas av Sissela Benn och Fredde Granberg. Övriga roller spelas av bland andra Lotta Tejle, Sten Ljunggren och Per Andersson.
Manus är skrivet av Torbjörn Jansson, Mike Syrén, Oskar Mellander och Jonathan Sjöberg. Regi: Oskar Mellander och Jonathan Sjöberg.
Serien produceras för SVT av AB Svensk Filmindustri. Producent är Karl Fredrik Ulfung. Projektledare på SVT är Johanna Gårdare.
Inspelningen äger rum i Stockholm från januari till april 2013. Julkalendern sänds i SVT1 och Barnkanalen 1-24 december 2013. "
Text från Svt :)


Ville länka viedon jag hittade på aftonbladet till er, men tyvärr fanns den inte på youtube så jag kunde inte komma på något sätt att lägga upp den här :) Men här är länken till Aftonbladet iaf så kan ni själva gå in och spana in den! Tycker att den låter mysig! Får se om den slår förra årets? Vad tror ni?http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article16590669.ab

Kram
Andréa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar