fredag 21 september 2012

94 dagar kvar...

Är lite kluven med hur jag ska göra med denna bloggen. Är ganska dålig på att blogga, men jag älskar verkligen julen så jag ska ge det ett försök :)

Jag har i alla fall börjat fundera på pepparkakshus, satt inne och googlade hur länge som helst igår kväll! Här kommer lite fina inspirationsbilder, funderar på ett ganska enkelt hus med VÄLDIGT mycket glasyr...

...som detta vackra hus:


Detta huset är gjort av Barsja...så vackert! Just detta huset hamnade på slottet hos kronprinsessan Victoria.

Här kommer några fler:







(Alla Bilder är lånade från google)


onsdag 12 september 2012

Yuzu Ingefära

Så, idag är det 103 dagar kvar till julafton!Väldigt härligt! Längtar till 1a december då man får baka pepparkakor och dricka julmust!

Var precis inne på Blossas hemsida, årets glögg har precis släppts: Blossa Yuzu Ingefära.
Själv föredrar jag vanlig glögg utan någon speciell smak. Vad tycker ni? Vågar ni prova denna nya med ingefära smak? :)






Yuzu Ingefära

En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.